***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! ЕС отхвърля „референдумите“ в Украйна. Русия да бъде изключена от всички международни организации


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 септември    

 

Европейски Съюз съжда провеждането на противозаконни „ референдуми “ и подправяния резултат от тях. Това написа в Туитър висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Това е следващото посягане против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, посред непрекъснати нарушавания на човешките права. Поздравяваме за смелостта украинците, които не престават да устояват на съветското настъпление, добавя Борел.

***

Подигравка със здравия разум…

***

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Русия да бъде лишена от участие в Съвета за сигурност и да бъде изключена от всички интернационалните организации, оповестиха международните осведомителни организации. Във видеообръщение към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, събрал се на съвещание за Украйна, Зеленски прикани за въвеждането на нови строги световни наказания против Русия и изиска ясни и юридически обвързващи гаранции за групова сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Екшънът се разиграла към 18.00 часа през вчерашния ден.

Малко преди този момент в Районно ръководство - Несебър е получено известие за това, че на ул. „ Роза “ до супермаркет в курортния град, автомобил криволичел и се удрял в тротоарите.

Пристигналите на място полицейски чиновници разкрили лидера, седящ на бордюра.

Той се опитал няколко пъти да се изправи на крайници, само че залитал и падал по очи на тротоара.

Тестът с дрегер отчел забележителни резултати.

Руснакът е дал и кръв за химичен разбор.

***

***

„ Беше неописуемо, тръгнахме по алеята в парка. Видях трима души, които просто се бяха събрали към дървото, пазейки се от дъжда. В идващия миг чух заплашителен гръм със мълния. Обърнах се и видях трима мъже по какъв начин паднаха, покосени долу. Гледката беше ужасна. Много скърбя за случилото се “.

***

***

„ Не считам, че България ще обеднее след приемането на еврото. Ползите ще са доста повече – ще се увеличи доверието в страната ни, възстановяване на кредитния рейтинг, отпадане на транзакционни разноски, усилване на банковия контрол и усилване на финансовата непоклатимост “.

***

Газовият интерконектор с Гърция получи АКТ 16, научи NOVINI.BG.

Очаква се междусистемната връзка Гърция-България да бъде въведена в употреба на 1 октомври.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посети България за формалната гала.

Съоръжението е с дължина от 140 км на българска територия. Според уверенията на служебното държавното управление през връзката България ще получава контрактуваните количества азерски газ.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР